Gyerekjóga
Kedd – 16:30 (kis tornaterem)

Kismamajóga
Csütörtökön – 16:30 (kis tornaterem)

Bejelentkezés: 06 30 718 13 55

Bankóné Wingert Médea

Hatha, kismama- és gyerek-jógaoktató,
hormon és anyagcsere típust meghatározó táplálkozási tanácsadó

A sport a mozgás gyerekkorom óta életem része, amihez egy pozitív optimista életszemlélet társul.

Aerobickoztam, futottam, bicikliztem, majd edző terembe jártam, ott részt vettem csoportos aerobic órákon, spinningen, és a súlyokkal és a kardiógépekkel is dolgoztam. Aztán várandós lettem első gyermekemmel, így kezdtem el kismamajógára járni. Ebben a csodálatos élet szakaszba a jóga segített a várandósságomat teljesebben megélni, kisbabámra hangolódni, a súlyomat kordában tartani. Harmonikus és boldog várandóságot tudtam átélni és az ott megtanultak alapján a szüléstől se tartottam, nem volt annyira ismeretlen, a megtanult légző gyakorlatok is sokat segítettek a szülésben. Természetesen a második gyermekemnél is jógáztam. Annyira magával ragadott a jóga világa, hogy mindkét gyermekemmel baba-mama jógára is jártam. Amikor visszamentem dolgozni, a sporthoz is visszatértem, amíg nem lett egy térdsérülésem. Azt mondta az orvos, hogy abba kell hagynom a sportot és meg kell műteni a térdem. Egy ideig pihentettem, kíméltem, de aztán annyira hiányzott a mozgás, hogy próbáltam valami olyan mozgást találni amit a rossz térdemmel tudok csinálni, és így a jóga váltotta fel az addigi mozgásfajtákat. A térdem teljesen meggyógyult a műtétre azóta se került sor. Annyira ismerős boldog érzés volt, egy jógaóra napokig feltöltött, jobban aludtam, a stresszt is megtanultam kezelni. Nagyon megszerettem. Jöttek a jógatáborok, workshopok, majd az oktatóképzések is. Annyira sokat segített nekem, és nagyon sok ismerősömnek a különböző élethelyzetekbe, hogy úgy gondolom, hogy minden embernek meg kéne ismerkednie a jóga jótékony hatásaival. Elvégeztem a hatha, gyerekjóga, kismama jóga oktatóképzést, de folyamatosan képzem magam, tanulok. Célom az, hogy minél több emberrel megismertessem a jógát. Szeretettel várlak az óráimon, gyere el és tapasztalt meg ezt a csodát amit jógának hívnak.

Óráim:

Gyerekjóga

A gyerekeket az életkoruknak megfelelően, kisebbeknél játékos, mesés formában megismertetem a jóga alapjaival. Sajnos a mai gyerekeket is nagyon sok stressz éri, hatalmas az elvárás, a teljesítmény és a megfelelési kényszer. Olyan eszközzel kell őket segíteni amivel boldog, kiegyensúlyozott, egészséges felnőtteké válnak.

A gyerekjógán:

megtanulnak stresszt kezelni, megnyugtatni önmagukat, ellazulni
önszeretettet tanulnak,
megtanulják elfogadni önmagukat olyannak, amilyenek
Erősödik az immunrendszerük
Jobb lesz a tartásuk, a testtudatuk
Javul a tanulási készségük, a memóriájuk, így az eredményeik is
A két agyfélteke harmóniába , egyensúlyba kerül
kialakul az ideális testsúly
Pozitív gondolkodásra, életszemléletre hangol
És nem utolsó sorban a helyes légzést is elsajátítható

5-18 éves korig várom a gyerekeket

Időpont:
Kedd – 16.30-17.25

Az óra felépítése

 • Megérkezés, Ráhangolódás az órára
 • Bemelegítés
 • Ászanák (test gyakorlatok)
 • Figyelem, összpontosítás, légző gyakorlatok
 • Játék
 • Relaxáció, Meditáció, Pozitív megerősítések

Kismama jóga

A kismama jóga célja, hogy testileg lelkileg felkészülnünk a szülésre. Tudatosan átéljük ezt a csodás állapotot. Már a szülés előtt kialakítsuk a kapcsolatot a babával, boldog egészséges várandóságunk legyen és szülés után könnyebben, gyorsabban regenerálódjunk. A jóga a pocakban növekvő babára is jó hatással van.

Az óra felépítése

 • Megérkezés, ráhangolódás az órára (felvesszük a kapcsolatot a kisbabánkkal)
 • Bemelegítés
 • Szankalpa (Pozitív, megerősítő állítások, segít pozitívan gondolkodni, a félelmeket elengedni)
 • Speciális légző gyakorlatok, amelyek a szülés alatt is nagy segítséget adnak
 • Ászanák (testhelyzetek) gyakorlása, kifejezetten a várandóságot, vajúdás, szülést segítő pózokat végzünk.
 • Gátizomtorna amely elősegíti a gátizom megerősödését, rugalmasságát, mely így jobban tágul, könnyebb, gyorsabb szülést eredményez, és a gátmetszés is elkerülhető
 • Relaxáció, meditáció

Kismamajóga (A várandóság 14. hetétől)

Időpont:
Csütörtök – 16.30-17.55