Kinstretch óra:
Csütörtök – 18:30

Bejelentkezés: 06 70 300 01 94

e-mail: riellgab@gmail.com

Szabó Gabriella

Személyi edző – Kinstretch – kontrollált ízületi mobilitás óra

Üdvözöllek, Szabó Gabi vagyok, edzőként dolgozom és a kontrollált ízületi mobilitás azaz Kinstretch órákon találkozhatsz velem.

Már gyerekként is ösztönösen éreztem, hogy a mozgás mennyire fontos és segít abban, hogy a születésemkor kapott testi „kihívásokat” könnyedén kezeljem. Számos sportot kipróbáltam, de a legtöbbje mindig csak egy bizonyos pontig érdekelt. Miközben éreztem a hatásukat, fejlődtem izomzatilag, maradtak bennem kérdések és bizonytalanságok a hatékonyságukkal kapcsolatban.

Végül rátaláltam a Functional Range System-re (FRS). Az FRS egy funkcionális mozgás- és rehabilitációs rendszer, amely az emberi test mozgástartományának és mobilitásának optimalizálására összpontosít.

Számomra nagyon fontos, hogy higgyek abban, amit csinálok, érezzem magaménak, így tudom átadni a megszerzett tudást, hogy mindenki jobban megismerhesse testét, tudatosabb legyen annak működésében, és képes legyen kezelni a diszfunkciókat. Az óráimon nagy hangsúlyt fektetek a testtudatosságra, a funkcionális mozgásra, hogy segítsem a résztvevőket a testük optimális állapotának elérésében.  

Amennyiben szeretnél csatlakozni a Kinstretch óráimhoz, szeretettel várlak a Spauza Egészség- és Rendezvényház termében. Tarts velem, és fedezzük fel együtt a tested új lehetőségeit!

KINSTRETCH

Dr. Andreo Spina mozgásszervi szakértő, által kifejlesztett, tudományos alapokon és kutatásokon nyugvó ízületi edzőrendszer.

A Kinstretch egy rendkívül hatékony és egyedi edzésforma, amely a testmozgás és a mobilitás különleges területeire összpontosít. Az edzés során kombináljuk az erősítést, a nyújtást és a tudatos mozgásfejlesztést, hogy egyidejűleg fejlesszük az izomerőt és az ízületi mobilitást és a testkontrollt. Ezáltal a Kinstretch nem csak az izmokat és az ízületeket fejleszti, hanem javítja a testtartást, a mozgáskoordinációt és az általános teljesítményt is.

Nagy hangsúlyt fektetünk a kontrollált mozgásokra, ami javítja az idegrendszer működését, ez lehetővé teszi számodra, hogy figyelemmel kísérd és többet megtudj a testedről annak érdekében, hogy észleld az esetleges diszfunkciókat, melyek fájdalmat, teljesítményvesztést okozhatnak, vagy növelheti a sérülés kockázatát.

Egy edzés a következőkből épül fel:

  • Mobilizáció: a Kinstretch fő hangsúlya a mobilizáción van. Ez azt jelenti, hogy a résztvevők specifikus gyakorlatokat végeznek, amelyek célja az ízületek mozgástartományának fokozása és az ízületi szövetek megerősítése.
  • Tudatos irányítás: a Kinstretch során a résztvevőknek nagy figyelmet kell fektetniük a tudatos irányításra és testkontrollra. Ez magába foglalja az egyensúlyzó és stabilizáló gyakorlatokat, amelyek segítenek a testtudatosság és a testkontroll fejlesztésében.
  • Erősítés: az izmok erősítése kihagyhatatlan, különösen a mélyebb izmoké, amelyek felelősek az ízületi stabilitásért és testtartásért.
  • Regeneráció: az óra vége a regeneráló szakasz, amely célja az izmok ellazítása és a test pihentetése. Ez lehet statikus nyújtás, dinamikus nyújtás vagy más relaxációs technikák.