Baba-mama jóga:
Szerda – 09:00

Bejelentkezés: 06 30 417 81 31

e-mail: info@flartstore.com

Völgyes Flávia

Baba-mama jóga

A baba-mama jógaóra a babának játék, a mamának egy jó lehetőség arra, hogy visszaszerezze a szülés előtti kondícióját. A babák passzív mozgatását és masszírozását végezzük, illetve súlyként használjuk őket az órák alatt. Ezáltal fejlődik a baba mozgás- és térérzékelése, valamint megnyugszik az idegrendszere. A jógás babák sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak.

Ami az édesanyákat illeti: Tornáztatjuk a medencealapi izmokat, ezzel segítve a gát regenerálódását. Átmozgatjuk az egész testet, nagy hangsúlyt fektetünk a core izomzat megerősítésére, hiszen a pici állandóan a kezünkben van, sokat hajolunk, emelünk, és ezt bizony nem mindegy milyen technikával tesszük.  Sok tartásjavító, háterősítő jóga pózt végzünk. Az órákat légző gyakorlatok, gátizomtorna, és relaxáció teszi még színesebbé.

Lelki szempontból nagyon hasznos, hogy a mamák korán közösségbe kerülnek. Egy megtartó, előítéletektől mentes, gyógyító női energiákkal teli körbe. Baráti kapcsolatok alakulnak ki, a szülés utáni depresszió elkerülésében, illetve leküzdésében is nagy segítség.

Mit hozzak magammal?

A babád kedvenc takaróját, amire rá tudod fektetni, illetve érdemes 1-2 játékot (csörgőt-zörgőt) hoznotok – pár olyan dolgot, ami a saját játéka és segíti a feloldódást az új környezetben, illetve a játszhat vele, amíg az anyagyakorlatokat csináljuk.

Mi lesz ha a babám sír, elalszik vagy pelenkát kell cserélnem?

Semmi! Az óra közben bármikor tisztába teheted vagy megszoptathatod. Ha úgy érzed, hogy nagyon elfáradt és aludni szeretne, nyugodtan altasd el, vagy hagyd pihenni, ha megy neki egyedül is az elalvás. Te addig is élvezheted az “én idődet”. Három gyermek édesanyja vagyok, segítek neked bármiben óra közben, hogy még jobban magadra tudj fókuszálni, és el tudj lazulni, amennyire egy pici baba mellett lehetséges 🙂

Ajánlott kor: 6 hetes kortól 8-12 hónapos korig.